info@sonjaschmitz.com       

  • English
  • Deutsch
  • Bosanski

Pogledajte video spot za pjesmu „Broken“ Sonje Schmitz

Nešto drugačiji zvuk na Festivalu savremene žene u Tuzli

Na Festivalu savremene žene događaju koji će u Tuzli i Bosni Hercegovini obilježiti proljeće 2019., pored panela sa preko 100 govornica i zanimljivih partija desit će se i zvanična promocija video spota za pjesmu „Broken“ Sonje Schmitz, uspješne Tuzlanke sa adresom u Njemačkoj.

Sonja Schmitz je žena koja pomjera granice i kroz svoje tekstove i spotove govori o aktuelnim društvenim problemima. Pažnju njemačke javnosti skrenula je kada je objavila parodiju „The Workers Song – Medifuck“. Riječ je o pjesmi koja kritikuje način na koji se savremeni menadžeri ophode prema radnicima – uposlenicima, a posebno prema uopštenim stereotipima i sexualiziranju žena na radnim mjestima.

Festival savremene žene od 11. do 14. aprila okupit će najuspješnije žene regije i svijeta iz različitih sfera djelovanja i podržati sve uspješne priče kako iz naše zemlje tako i šire, stoga ne treba da čudi zašto se Sonja odlučila da svoj novi spot i pjesmu predstavi upravo na ovom događaju.

Prateći svjetske trendove Sonja je ljubitelje modernog zvuka počastila pjesmom „Broken“ koju sad prati i video spot sa filmskom pričom o ljubavi i prevari. Pjesma Broken je nastala u saradnji sa Damirom Bečićem i Almirom Ajanovićem sa kojima Sonja od 2018-te godine sarađuje kao autor. Video za pjesmu „Broken“ je radila produkcijska kuća Tempo Digital zahvaljujući kojoj se pjesma „Broken“ nalazi u svim digitalnim trgovinama širom svijeta. Generalni sponzor videa je Bingo d.o.o. Tuzla, a snimanje se održavalo u prostorijama fabrike Dita d.o.o. Tuzla, te tuzlanskog Park Puba.

VIDEO: https://youtu.be/B9QbbGmmVsQ

Više o Sonji Schmitz i njenoj muzici pogledajte na web-stranici: www.sonjaschmitz.com

Raduje nas Sonjino pojavljivanje na bosanskohercegovačkom tržištu i ne sumnjamo da će sa novim ritmom da osvoji srca publike.

Vidimo se na zvaničnoj promociji video spota za pjesmu „Broken“ 13. aprila u Narodnom pozorištu Tuzla, kada će biti dodjeljena i priznanja za „Super ženu“ 2019. godine.

 

TTF/Sonja Schmitz