No More Corona – vapaj za slobodom, za životom bez Corone

No More Corona – vapaj za slobodom, za životom bez Corone

Pjesma „No More Corona” je vapaj za životom bez Corone, za slobodom. „No More Corona” je pjesma za nadu, za radost i snagu. Sonja Schmitz u pjesmi, kojom najavljuje svoj novi album, želi ponovo zagrliti ljude, letjeti i plesati cijelu noć, te vidjeti druge kako se smješe i ponovo slobodno dišu.

„No More Corona” nastala je u lock downu, a da Sonja nije ni napustila svoj muzički studio u Kehlu u Njemačkoj. U saradnji sa muzičkim producentom STENIK, koji radi i živi Beču završili su Sonjin prvi kantautorski album, a da se nisu ni sreli. Pjesmom „No More Corona“ Sonja najavljuje album koji se sastoji od dva dijela „Dive In Deep“ i „Gilded Butterflies“.

Video za “No More Corona” takođe je snimljen na više lokacija. Sonja je snimljena u Baden-Badenu, Njemačkoj a ostatak videa je završen u Sarajevu. Režiser videa je Anis Mujanović.

Video za pjesmu „No More Corona“ prikazuje suosjećanje sa svim ljudima koji su pogođeni pandemijom Covid-19, koji su izgubili bitku protiv ovog virusa i koji na bilo koji način pate fizički ili psihički pod ovom situacijom. “No more Corona” se zauzima posebno za djecu koja su pogođena brutalnim zaštitnim mjerama. Djeca, skrivena iza maski, skrivena od svojih prijatelja i nastavnika.

Pandemija nema državljanstvo ili vjeru niti nacionalnost, nego nas je sve jednako pogodila. Corona takođe već dugo razdvaja porodice čiji članovi žive u inostranstvu, a jedna od njih je i Sonja.

Ovom pjesmom napravljenom u jednom veselijem tempu nego naša svakodnevnica Sonja želi barem malo vedrine donjeti u našu trenutnu situaciju.

 

 

Schimtzi productions