info@sonjaschmitz.com       

  • English
  • Deutsch
  • Bosanski

FBL: Sonja Schmitz singlom BROKEN otvara vrata svjetskog tržišta

PRESS: Objavljeno na portalu Fashion.Beauty.Love (fbl.ba).

Prateći svjetske trendove Sonja Schmitz je ljubitelje modernog zvuka počastila svojim novim singlom, pjesmom Broken koju prati i video spot. Pjesma Broken je nastala u saradnji sa Damirom Bečićem i Almirom Ajanovićem sa kojima Sonja sarađuje od prošle godine.

Sonja Schmitz, koja inače živi na relaciji BiH – Njemačka, pažnju njemačke javnosti skrenula je kada je objavila parodiju The Workers Song – Medifuck. Riječ je o pjesmi koja kritikuje način na koji se savremeni menadžeri ophode prema radnicima i radnicama, a posebno prema uopštenim stereotipima i seksualiziranju žena na radnim mjestima.

U spotu singla Broken pojavljuje se tuzlanski glumac Dalibor Brkić. Video za pjesmu radio je Nine studio iz Tuzle za produkcijsku kuću Tempo Digital. Iza kamere se našao Adnan Avdić, režiser ovog spota, a asistenti snimanja su bili Amar Šehić, Jasenko Jeremić i Zlatko Stanković. Vladan Gavrić je bio zadužen pored produkcije za styling i fotografiju, Emina Gavrić i Selma Avdić za make-up. U spotu se i našao i plavi kaput, kreacija iz nove kolekcije Milana Senića. Generalni sponzor videa je Bingo d.o.o. Tuzla, a snimanje se održavalo u prostorijama fabrike Dita d.o.o. Tuzla, te tuzlanskog Park Puba.

fbl.ba